Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
 

Mereu aproape de tine!

Pentru prima oara, un politist (consilier juridic), reclamat la Agentia Nationala de Integritate


Pentru prima oara, un politist (consilier juridic), reclamat la Agentia Nationala de IntegritatePentru prima oara, o sesizare a fost transmisa la ANI, impotriva unui politist care desfasoara activitati de consilier juridic, intr-o unitate de politie. Petent Marin Serbanescu, vicepresedinte SPR Diamantul. Reclamatul este inspectorul de politie/ consilier juridic Munteanu Florian, din cadrul DGPMB-Brigada de politie Rutiera.


Sesizarea transmisa catre ANI se poate citi pe Scribd, aici:

http://www.scribd.com/doc/187564936/Sesizare-transmisa-la-ANI-Politist-versus-consilier-juridic-dintr-o-unitate-de-politie-Petent-Marin-Serbanescu-vicepresedinte-SPR-Diamantul-Reclam
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 27 November 2013 : 14:51 email to someone Afisare pentru Imprimare


Comunicat

Comunicat


Primul pas de reforma reala in Ministerul Afacerilor Interne, de la intrarea in vigoare a Legii 360/2002 privind statutul politistului


Dupa decade de incalcare continua a principiului european al transparentei activitatii normative a autoritatilor publice, dupa 6 ani de lupta continua, exclusiv intre Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" si Ministerul Afacerilor Interne, pe acest subiect, reprezentantii ministerului au facut, in sfarsit, ceea ce reprezinta cel mai important pas in reformarea ministerului si a Politiei Romane, de la intrarea in vigoare a Legii 360/2002, pana in prezent.

Prin scrisoarea adresata sindicatului sub nr. 134061 din 13.11.2013, reprezentantii ministerului s-au angajat, oficial, sa intreprinda demersuri pentru promovarea unor proiecte de ordine care sa inlocuiasca, integral, numeroasele ordine si instructiuni de ministru cu caracter normativ si nepublicate, urmand ca, in viitor, orice proiect de ordin sau instructiune de ministru care nu respecta aceasta cerinta, sa fie respins.

Batalia pentru accesul liber, fara nici o restrictie, al personalului MAI, la continutul ordinelor si instructiunilor normative emise de ministrul MAI - in special in domeniul sensibil al resurselor umane, al salarizarii si al cercetarii disciplinare - a reprezentat una dintre temele majore aflate pe agenda zilnica a presedintelui sindicatului, de la infiintarea sindicatului in anul 2006, si pana in prezent.

Reamintim ca, in data de 27.09.2013, sindicatul a adresat ministerului, cu nr. 1555/PE/27.09.2013, o scrisoare deschisa, preluata si de masmedia, in care a criticat starea de nerespectare a principiului transparentei normative si a cerut eliberarea ministerului " de sub stapanirea sovietica".

Scrisoarea deschisa adresata MAI, este postata aici : http://www.scribd.com/doc/176223838/Scrisoare-deschisa-catre-ministrul-Radu-Stroe
Raspunsul MAI este postat aici: http://www.scribd.com/doc/184837941/Raspunsul-MAI-la-scrisoarea-deschisa-prin-care-sindicatul-a-cerut-eliberarea-ministerului-de-sub-stapanirea-sovietica

Departamentul de comunicare SPR Diamantul

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 17 November 2013 : 11:08 email to someone Afisare pentru Imprimare


Anunt cu privire la norma de echipament

Anunt cu privire la norma de echipament

Ministerul Afacerilor Interne a obţinut la rectificarea bugetară 179 milioane de lei, cu 75 de milioane de lei în plus faţă de sumele suplimentare prevăzute în proiect, respectiv 104 milioane de lei, pentru cheltuieli cu salarii şi echipament, urmând să primească o sumă similară (75 milioane lei, n.n.) şi în cursul lunii decembrie, potrivit ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, relatează Agerpres.

Conform informatiilor primite, care inca sunt neclare, se primeste 50% din suma, in acest an (impartit pe doua luni, noiembrie si decembrie), iar 50% in anul 2014.

Extras din sedinta de guvern din 30.10.2013:

"Victor Ponta: (...) La Ministerul de Interne, domnule ministru, să spun eu - da? - sau spuneţi dumneavoastră, vă lăudaţi dumneavoastră, că ne-aţi omorât cu cheltuielile...
Radu Stroe: Nu-mi rămâne decât să fiu satisfăcut de fapt guvernul dumneavoastră, miniştrii finanţelor, domnul Chiţoiu şi domnul Liviu Voinea, dar nu în ultimul rând domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea, şi armata un pic, aşa, putea să dea mai mult, dar nu a dat suficient, oricum eu sunt mulţumit pentru că avem, pe lângă ceea ce s-a anunţat oficial, prin buget 75 de milioane pentru uniforme, iar până la finele anului, când vom analiza din nou bugetele, vom mai da 75 de milioane, astfel încât să ne închidem pe uniforme la jumătate pe anul 2013. Şi, de asemenea, prin efort propriu, o să avem şi o sumă necesară pentru funcţionarea corectă...
Victor Ponta: Funcţionare la bunuri şi servicii.
Radu Stroe: Exact. Motorină, ulei, piese de schimb, cauciucuri, tot, pentru că vine iarna şi când toată lumea va avea nevoie şi de jandarmi şi de ISU şi de poliţişti, cu toţii vom avea nevoie. Mulţumesc, domnule prim-ministru.
Victor Ponta: Cu plăcere. Cred că merită şi jandarmii şi poliţiştii să facem aceste sacrificii. Să nu uitaţi să amintiţi mereu că noi am plătit în 2012 doi ani şi jumătate în care nu le-a dat nimeni niciun ban şi nu a angajat nimeni niciun absolvent al Academiei...
Radu Stroe: Și au mai dat afară 11 mii de oameni, plus, başca, şi atunci să nu se uite pentru istorie."
Marin Serbanescu

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 04 November 2013 : 14:20 email to someone Afisare pentru Imprimare


Articol din hotnews.ro : " Politistii ar putea pierde dreptul de a avea al doilea job"

Politistii ar putea pierde dreptul de a avea al doilea job

( http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15929103-politistii-putea-pierde-dreptul-avea-doilea-job.htm )

de Victor Cozmei HotNews.ro
Joi, 31 octombrie 2013, 16:56 Actualitate | Esenţial


Politistilor le-ar putea fi interzis sa aiba un job suplimentar daca una dintre modificarile aduse noului Statut al Politistului - aflat in discutie la Ministerul de Interne - va ramane finala. Sindicalistii, care acuza ca si in prezent legislatia in acest aspect este confuza si se bate cap in cap, sustin ca o astfel de modificare nu ar face decat sa incurajeze oficial munca la negru sau recurgerea la mita.

In actualul Statut al Politistului nu se pomeneste nicaieri de posibilitatea ca agentii de politie sa detina inca un serviciu in domeniul privat, dar definitia politistului ca functionar public cu statut special le permite politistilor sa aiba un al doilea job, insa nu cu norma intreaga.

Administratori de bloc, instructori auto sau arbitri pe langa serviciul de politisti

Astfel, multi dintre politistii care au salarii mici si nu se pot descurca au optat pentru un al doilea job ca administratori ai asociatiilor de proprietari, ca instructori auto, mediatori, instructori sportivi, soferi sau arbitri.

Cu toate acestea, in randul Ministerului de Interne exista discutii ca in proiectul noului Statut al Piolitistului sa fie interzisa aceasta posibilitate.

Emil Pascut, presedintele Sindicatului Politistilor din Romania Diamantul, a declarat pentru HotNews.ro ca a auzit de aceasta varianta de modificare cu ocazia sedintelor avute la minister si nu o vede cu ochi buni.

"Fara o a doua slujba se incurajeaza munca la negru si mita"

"Chestia asta e una dintre acele chestii minuscule dintr-o lege cu un impact urias", a declarat Pascut, afirmand ca daca o astfel de modificare s-ar pune in lege s-ar incuraja oficial munca la negru sau recurgerea la mita.

"Riscul e ca, daca nu ii lasi, ei tot o vor face. O vor face la negru. Este o miscare in favoarea coruptiei", sustine Pascut.

Agentia de Integritate sustine ca politistii pot avea inca un job. Sindicalistii acuza ca sefii din Minister se opun
Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, intr-un raspuns oficial transmis sindicatelor, agentii de politie, ca functionari publici cu statut special, pot sa aiba inca o slujba la privat daca nu intra in incompatibilitate cu sarcinile de serviciu de la Politie.

"Potrivit modificarilor aduse prin dispozitiile art.40 pct. 3 din Legea nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, prevederile art.96 alin.(1) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, se modifica si vor avea urmatorul cuprins "functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului", arata ANI intr-un raspuns adresat Pro Lex.

Astfel, liderul Sindicatului Politistilor din Romania Diamantul sustine ca, in prezent, legislatia se bate cap in cap, iar conducatorii din Minister se opun ferm si ii opresc pe multi dintre politisti sa-si ia inca un job.

"Sunt multi care au inca o slujba, dar la negru... Dupa stiinta mea, nu exista sau sunt foarte putini cei care au al doilea job legal. Mesajul MAI este ca nu au voie. Scopul este ca acesti politisti sa fie mentinuti intr-o situatie de vulnerabilitate. Daca eu stiu ca subordonatul meu lucreaza la negru, il pot controla. Este un mijloc de al influenta, de a-l corupe ", sustine Pascut.

"Avem de-a face cu o lege extrem de proasta. Sunt modificari aduse unei legi neorganice [n.r. 161/2003 - vezi mai sus interpretarea ANI]. Acesti indivizi reactionari si dictatoriali din MAI, cand nu le convine, se opun acestei interpretari pe motiv ca legea 161 nu este lege organica si pe motiv ca legea noastra 360 este speciala. Profita de un defect lasat de catre legiuitori. Daca ne referim la continut, legea intr-adevar permite, dar ca forta juridica a legii... Aici apare problema. Aici se opun cei din MAI, in timp ce ANI spune ca se poate",
a mai declarat Pascut pentru HotNews.ro.

"Omul vrea sa munceasca pentru a supravietui. Nu e nimeni nebun sa-si ia trei slujbe daca ar avea una care sa-i satisfaca nevoia de un trai decent", justifica liderul sindical.

Noul Statut al Politistului - o discutie de ani de zile, mereu reluata de fiecare ministru

In ceea ce priveste noul Statut al Politistului, Emil Pascut sustine ca proiectul inca e in discutie la minister si ca se indoieste ca "va fi finalizat vreodata".

"Avem de-a face cu un tipar. Sub fiecare ministru de Interne s-a tot discutat, s-au tot amanat hotararile pe marginea finalizarii acestui proiect. Exista o gasca de indivizi in MAI care nu vor ca legea privind Statulul Politistului sa se reformeze. La Statutul asta se lucreaza de sase ani, nici nu mai stiu... El exista, are o forma, sub fiecare ministru s-a ajuns la niste concluzii... In orice caz, chiar daca e imperfecta, tot e mult deasupra legii actuale", declara sindicalistul care aminteste si alte nereguli in legislatie.

"Aceasta lege este una presupus organica. Daca o luati la mana si incepeti sa numarati articolele din aceasta lege in care se gasesc trimiteri de completare a normei cu ordine de ministru, veti observa ca circa 47% din corupul acestei legi este lasata pe mainile ministrului. Realitatea trista este ca aceasta lege nu este in niciun caz organica si Politia romana este lasata pe mana unui singur om politic", considera Emil Pascut, liderul Sindicatului Politistilor Diamantul.

Continuarea pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15929103-politistii-putea-pierde-dreptul-avea-doilea-job.htm

Atentie! Precizam ca micile inadvertente de exprimare si scriere din textul articolului, nu apartin preshului Diamantul. Le punem pe seama vitezei cu care a fost scris articolul, de catre autor!
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 02 November 2013 : 14:57 email to someone Afisare pentru Imprimare


Recurs la Suprema castigat de CIOCA Dumitru, impotriva MAI si IPJ Ilfov.

Cioca Dumitru. Dosar ICCJ 6312.2.2012. Recurs admis impotriva sentintei CAB 6829 din 29.11.2012, pronuntata intr-un dosar ce s-a judecat in contradictoriu cu MAI si IPJ Ilfov. Cauza priveste OMAI 400/2004, contestat pe calea exceptiei de nelegalitate. Bravo Cioca !

Sentinta atacata, recursul promovat de Cioca si extrasul de la ICCJ, se gasesc pe Scribd :

http://www.scribd.com/sprdiamantul

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 02 November 2013 : 12:19 email to someone Afisare pentru Imprimare


Oferte speciale pentru membrii SPRD din judetul Iasi


Oferte speciale, pentru membrii SPRD din judetul Iasi,
negociate de reprezentantul nostru judetean, domnul Luca Mihai

( le postam acum la anunturi, dar acestea se vor gasi permanent in rubrica oferte)Oferta nr. 1


CALIST MINA SRL

Adresa: BD. NICOLAE IORGA NR. 2A, IASI, JUDETUL IASI

Telefon: 0746884878

Activitati: MAGAZIN PIESE AUTO SI CONSUMABILE

INLOCUIRE ANVELOPE ECHILIBRARE VULCANIZARE LA RECE

Pentru membrii sindicatului se ofera reducere 10 % pentru consumabilele si piesele comandate (ce nu se afla pe stoc).In cazul achizitionarii de anvelope prin SC Calin Mina SRL,inlocuirea si echilibrarea se vor efectua gratis.

Informare preturi si oferte la : 0741944272


Oferta nr. 2


Oferta pentru Membrii Sindicatului "Diamantul" din Iasi !

Service Auto Adria ( Iasi, strada Codrescu nr.6, www. auto-adria.ro) oferă membrilor sindicatului Diamantul, reducere de 10% pentru orice piesă auto achiziționată prin intermediul acestora .Pentru schimbare ulei și filtru, manopera este "zero".
Deasemeni costurile pentru orice alta manoperă, se reduc cu 10%. Relații și consultanță la 0722290789.

oferta nr. 3

Societatea Amanet Gică Gold Srl. Iași ( Bl H, Turn, lângă Gara Internațională), oferă membrilor din sindicatul "DIAMANTUL":

Reducere de 10% la orice comision (Auto,Aur,Electronice și nu numai). Deasemenea, ofera 10% reducere pentru orice produs expus spre vânzare.


Oferta nr. 4

Centrul de infrumusetare
Carmen Barbu
(Iași str.Morilor 28)
Pentru doamnele si domnisoarele din sindicatul Diamantul,centrul de înfrumusețare oferă reducere de 10% pentru orice serviciu ,inclus servicii gratuite de stilizare sprâncene.Programări la tel.
0771034678

Email: -email-
Centrul oferă:
Cosmetizare,manichiură,pedichiură.
Împachetări Parafango.
Coafură,frizerie.(Femei:Bărbați)
Machiaj
Modelare Corporala.Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 28 October 2013 : 17:04 email to someone Afisare pentru Imprimare


Dute la Pagina   <<        >>  
 
Site optimizat pentru Mozilla Firefox .
Contact
office@sprdiamantul.ro & webmaster@sprdiamantul.ro
Aceste informatii nu pot fi reproduse, republicate sau copiate pe alte pagini sau site-uri.
Copyright 2007 © SPR DIAMANTUL toate drepturile rezervate .