Mereu aproape de tine!

Din nou despre comportamentul abuziv si discriminatoriu al directorului DGPMB, cms sef Voicu Marius, cu privire la solutionarea cererilor de mutare in alte unitati

Din nou despre comportamentul abuziv si discriminatoriu al directorului DGPMB, cms sef Voicu Marius, cu privire la solutionarea cererilor de mutare in alte unitati


SPR Diamantul
nr. 1153 din 20 mai 2015

Catre

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE
DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A MUNICIPIULUI BUCURESTISubscrisa Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul", CIF 19544011, cu sediul in Bucuresti, strada Ienachita Vacarescu nr.17A, sector 4, reprezentant legal pentru membrul nostru de sindicat, doamna subcomisar de politie AD din cadrul DGPMB- Serviciul de Retinere si Arestare Preventiva,
Retinand ca in conformitate cu art. 2 din OUG 30/2007, MAI indeplineste functia de “reprezentare” pentru Statul angajator si totodata de manager al resurselor umane si financiare ale statului,

I)

Va rugam sa dispuneti cercetarea disciplinara a directorului general al DGPMB, comisar sef de politie MIHAI-MARIUS VOICU, pentru exercitarea defectuoasa, discretionara a atributiilor de serviciu, in sensul de emitere a unui refuz nejustificat (atasat, nr.304.832 din 04.05.2015) de mutare a doamnei ofiter susmentionata, pe un post vacant in cadrul CS Dinamo.

Precizam ca membrul nostru de sindicat a urmat legal, procedura de selectie ce s-a desfasurat de CS Dinamo pentru postul vacant de ofiter-specialist I ( consilier juridic), fiind admisa pentru a ocupa postul vacant.

Prin raspunsul DGPMB nr.304.832 din 04.05.2015 s-a refuzat nejustificat, solicitarea CS Dinamo nr. 4573936 din 02.04.2015 de mutare a dnei subcomisar AD, fiind incalcata obligatia legala a directorului general al DGPMB de a-si exercita atributiile de serviciu, cu respectarea principiului legalitatii si cu respectarea drepturilor si intereselor persoanelor.

Respectarea principiului legalitatii de catre un functionar public politist, impune ca orice act administrativ individual ( inclusiv un refuz care este asimilat de legea 554/2004, actului administrativ) sa fie motivat in fapt si in drept, pentru a se putea aprecia de catre orice persoana interesata, ca actul a fost emis de catre organul public:

• in exercitarea atributiilor legale;
• cu impartialitate;
• in interesul public;
• cu respectarea drepturilor si intereselor persoanei ( in cazul nostru, scms. AD).

Trebuie retinut si ca refuzul DGPMB nr.304.832 din 04.05.2014 de solutionare a cererii CS Dinamo, este un “ act administrativ asimilat” (in conformitate cu art. 2 din Legea 554/2004) si, prin lipsa totala de motivare in drept si in fapt, acesta nu poarta nici macar o urma de aparenta de legalitate, fiind vadit manifestarea abuzului.

Mai mult, trebuie retinut si ca este cunoscut ca directorul general al DGPMB, dl. MIHAI-MARIUS VOICU trateaza discriminatoriu cererile de mutare ale subordonatilor in alte unitati, aprobandu-le sau respingandu-le pe criterii oculte, subiective.

Cazul dnei scms AD este inca o dovada a comportamentului tipic discretionar si discriminatoriu al comisarului sef Voicu Marius, intrucat, in conditiile in care s-a refuzat nejustificat, mutarea dnei subcomisar AD, pe un post vacant la CS DINAMO, apare ca s-ar fi aprobat, recent, mutarea comisarului sef SC din cadrul aceluiasi Serviciu Arest, in alta unitate .

Reamintim si cazul recent al agentilor de politie BD si Craioveanu Florin de la DGPMB - sectia 26 politie, colegi de patrula.

In cazul respectiv, in aceeasi zi, pentru BD s-a aprobat mutarea iar pentru Craioveanu s-a refuzat mutarea, sub pretextul ca ar exista “ deficit de personal”.

Reamintim si cazul agentului de politie CÎNIPITĂ NICOLAE-ADRIAN ( sectia 20 politie) caruia i s-au respins abuziv, de catre Directorul General, mai multe rapoarte de mutare, sub prextetul ca exista deficit de personal, intr-o perioada in care s-au aprobat rapoarte de mutare din DGPMB pentru 47 de politisti, inclusiv pentru doi agenti chiar din sectia 20 politie.

Pentru toate aceste motive, va rugam sa trageti la raspundere disciplinara a directorului general al DGPMB, luand in calcul ca aceasta are un comportament discretionar si discriminatoriu, in forma continuata.

Este vadit, din punctul nostru de vedere, ca respectivul functionar a pierdut sensul legalitatii si al impartialitatii, actionand acesta, in postura de conducator al DGPMB, ca un mosier pe propria plantatie.


II) Pentru motivele si argumentele deja expuse mai sus, va rugam totodata sa reexaminati si sa anulati refuzul nejustificat al DGPMB nr.304832 din 04.05.2015, aproband totodata, mutarea politistei la CS Dinamo, fiind raspunsul 304832 emis de catre un functionar public :

• cu savarsirea de abateri disciplinare;
• cu incalcarea grava a principiului legalitatii;
• cu incalcarea dreptului dnei AD de a obtine decizii motivate din partea DGPMB;
• cu incalcarea drepturilor membrului nostru de sindicat la nediscriminare si la libera alegere a locului de munca.

Atasam adresa CS Dinamo, raspunsul nelegal al DGPMB si imputernicirea membrului de sindicat.

Prezenta constituie “plangere prealabila” in sensul Legii 554/2004 ( facem aceasta precizare intrucat au existat unii functionari incompetenti la nivelul DGPMB, care au apreciat plangeri prealabile administrative ale sindicatului, ca fiind plangeri prealabile “penale”).Cu stima,
Emil PASCUT
Presedinte SPR Diamantul

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 21 May 2015 : 09:57 email to someone Afisare pentru Imprimare


Sub patronajul “Dictatorului” General al DGPMB, Voicu Marius, abuzul de putere si discriminarea infloresc la DGPMB.

Sub patronajul “Dictatorului” General al DGPMB, Voicu Marius, abuzul de putere si discriminarea infloresc la DGPMB.

Fostul agent de politie ajuns in prezent director al DGPMB si despre care gura lumii vorbeste ca ar fi finul lui Toba, avizeaza favorabil sau nefavorabil, dupa bunul plac , cererile de mutare in alte unitati, ale agentilor de politie subordonati.

In anul 2014, in perioada in care se aprobasera de catre DGPMB, 47 de rapoarte de mutare din DGPMB, in alte unitati teritoriale , i se respingeau, rand pe rand, trei rapoarte de mutare la IPJ Arges, agentului de politie Cinipita Nicolae Adrian din sectia 20, sub pretextul ca DGPMB are “deficit de personal”. Doua din rapoartele de mutare aprobate priveau chiar doi agenti din sectia lui Cinipita.

Bataia de joc a actualului director general, fata de cei din randul carora a fost inaltat, continua si in 2015.

Astfel, in aceeasi zi (16.03.2015), se emit scrisori de catre DGPMB prin care i se aproba agentului Brailescu Daniel din sectia 26 Politie, mutarea la IPJ Galati, si i se respinge colegului acestuia de patrula, Craioveanu Florin, cererea de mutare la IPJ Gorj, sub pretextul ca exista “ deficit de personal”.

In continuare, de acelasi tratament batjocoritor din partea fostului agent/actual ofiter si director general, are parte si agentul Lazar Alexandru din sectia 12 politie. Pe 14.04.2015 i se respinge agentului Lazar, cererea de mutare la IPJ Galati sub pretextul ca este “ deficit de personal” la DGPMB si la cateva zile distanta, o agenta de politie paraseste sectia 12 politie, mutandu-se la IPJ Salaj.

Cum vine asta, domnule director Marius Voicu? De asta credeti ca ati fost pus in fruntea DGPMB? Ca sa dati drumul sa-si vada de viata, doar ochilor care va plac sau daca primiti telefoane de la cine trebuie? Asa v-ati construit cariera profesionala?

Plecand de unde ati plecat, ar trebui sa aveti mai mult respect pentru agentii de politie, mai ales ca din cei cca 500 care au depus rapoarte de mutare in anul 2014, multi sunt tineri care mor de foame in Bucuresti, in conditiile in care salariul tinerilor agenti de politie este mizer iar compensatia de chirie nu acopera costurile reale ale chiriei, in Bucuresti.

Mai mult, in conditiile in care nu ii lasati sa plece unde pot supravietui, unde au parinti, familii, nu faceti nimic sa le imbunatatiti conditiile de trai in Bucuresti.

Nu exista o singura initiativa a DGMPB de imbunatatire a conditiilor de trai pentru personalul MAI ( de exemplu pentru marirea salariului, a compensatiilor de chirie, etc, solicitarea de marire a personalului), singurul lucru pe care stiu sa-l faca vechilii DGPMB-ului fiind munceasca pana la istovire pe iobagii ce formeaza personalul DGPMB.

Pentru cei cca 500 de agenti si ofiteri care au luat “teapa” de la dictatorul general, aburiti fiind ca exista “ deficit de personal” la DGPMB si ca de aia nu li se da drumul, in timp ce 50 de norocosi paraseau in 2014, DGPMB, pe usa din dos, va asteptam la sindicat, pentru a formula, in interesul dvs, actiuni pentru discriminare, impotriva DGPMB si directorului general.


Emil PASCUT

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 07 May 2015 : 14:46 email to someone Afisare pentru Imprimare


evz. ro. Procesul care a schimbat statutul politistului


evz. ro : Procesul care a schimbat statutul politistului


http://www.evz.ro/agentul-de-politie-dinca-emil-florin-trebuie-reintegrat-cu-plata-retroactiva-a-tuturor-drepturilor-incepand-cu-05092011.html


Cu stima,

Anghel CristianComments: 0 | posted by webmaster in Misc on 29 April 2015 : 10:11 email to someone Afisare pentru Imprimare


Din nou, un sef de birou cu minte prea putina pentru functia primita

Din nou, un sef de birou cu minte prea putina pentru functia proaspat primita

Nr.1103 din 22.04. 2015

Catre
DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A MUNICIPIULUI BUCURESTISubscrisa Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul", persoana juridica cu personalitate legal dobândita conform sentintei civile nr. 22(PJ)/23.11.2006 , pronuntata în dosarul nr. 15033/302/2006 al Judecatoriei sectorului 5, cu sediul in Bucuresti, str. Corbita nr. 39, sector 5, CIF 19544011, prin reprezentant legal, presedinte Emil PĂSCUȚ,
Cu sediul pentru comunicarea raspunsului dvs. in Bucuresti, strada Ienachita Vacarescu nr.17A, sector 4 sau prin posta electronica, la adresa -email-,

Va solicitam prin prezenta sa trageti la raspundere disciplinara pe subcomisarul Ivan Gabriel, seful biroului OP din cadrul sectiei 17 Politie, pentru exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, in legatura cu solutionarea lucrarii inregistrata la sectia 17 Politie sub nr. 2350459/06.04.2015, ce reprezinta o adresa a DGPMB-Serviciul Financiar prin care se solicita afectuarea unor activitati pentru rezolvarea unei petitii a SPR Diamantul ( intocmirea unei situatii privind membrii din cadrul sectiei 17 politie care au prestat activitati in zilele de sambata, duminica si alte sarbatori legale, fara a fi compensati in mod corespunzator).

Concret, consideram ca subcomisarul Ivan Gabriel si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu intrucat a predat lucrarea spre a fi solutionata, chiar domnului Matei Lucian, inspector principal, ofiter coordonator la compartimentul siguranta publica si patrulare si in acelasi timp, prim-vicepresedinte al sindicatului, persoana care se afla intr-o situatie de vadit conflict de interese, fiind reprezentantul organizatiei noastre.

Mai mult, in raport de obiectul lucrarii, dl Matei Lucian nu avea competenta de solutionare a acesteia, prin raportare la fisa postului si la dispozitiile art. 19 alin 2 ( Poliţistului îi este interzis să ... primească sarcini, misiuni sau lucrări care excedează competenţelor stabilite prin fişa postului) din Codul de Etica si Deontologie al Politistului, aprobat prin HG 991/2005.

Nu in ultimul rand, va invederam ca dl Matei Lucian a intocmit, la 20.04.2015, in exercitarea dreptului legal conferit de art. 45 alin 3 din Legea 188/1999, un raport motivat prin care a refuzat sa execute insarcinarea primita.
Subcomisarul Ivan Gabriel dupa ce a primit raportul in cauza, a refuzat abuziv sa-l inregistreze, sa procedeze la solutionarea legala a acestuia si la comunicarea solutiei catre domnul Matei Lucian, atarnandu-l cu o pioneza in cuierul in care-si tine hainele.

Consideram ca cele de mai sus reprezinta manifestari ale unui conduite neprofesioniste si infantile a subcomisarului Ivan Gabriel (proaspat numit sef de birou), susceptibile a fi tratate si sanctionate ca abateri disciplinare.

Este vadit ca actiunile subcomisarului IVAN urmaresc afectarea demnitatii domnului Matei Lucian precum si decredibilizarea acestuia in randul lucratorilor din sectie , atat ca ofiter de politie cat si ca lider al sindicatului Diamantul, situatie care nu poate fi acceptata nici de catre organizatia noastra si nici de catre DGPMB.

Mai mult, avand in vedere ca raportul ofiterului Matei Lucian este un inscris oficial, fiind intocmit de catre un ofiter de politie in exercitarea atributiilor de serviciu, va rugam sa analizati conduita subcomisarului Ivan de refuz de a inregistra raportul si de a-l plasa in circuitul juridic normal pentru un asemenea document, si din perspectiva infractiunii de „Sustragere sau distrugere de inscrisuri” prevazuta si pedepsita de art. 259 Cod Penal. In situatia in care exista indicii ca respectivul a intentionat sa sustraga raportul de la inregistrarea si circulatia sa normala, va rugam sa va sesizati din oficiu si cu privire la savarsirea de catre acest individ, a infractiunii prevazute de art. 259 Cod Penal.

Cu stima,
SPR Diamantul
prin presedinte
Emil PASCUT
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 22 April 2015 : 11:13 email to someone Afisare pentru Imprimare


In atentia membrilor de sindicat!

Chiar daca facem eforturi sa ne aparam membrii de sindicat care ajung subiecti ai unor cercetari disciplinare, nu incurajam de nici un fel, conduita neprofesionista in timpul serviciului de politie! Dupa intrarea in vigoare a modificarilor la Legea 360/2002 , unitatile de control intern vor declansa cel mai probabil, o avalansa de cercetari disciplinare, pentru fapte savarsite de politisti in perioada de “liniste”.


Cu stima,

Andrei Alexandru Cristian

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 21 April 2015 : 11:40 email to someone Afisare pentru Imprimare


Victorie! Agentul de politie Dinca Emil Florin trebuie reintegrat, cu plata tuturor drepturilor, incepand cu 05.09.2011!

Victorie! Victorie! Victorie! Agentul de politie Dinca Emil Florin trebuie reintegrat, cu plata retroactiva a tuturor drepturilor, incepand cu 05.09.2011!Pentru cei care ati fost alaturi de noi si ati urmarit derularea procesului lui Dinca Emil Florin, ne face o deosebita bucurie sa va informam ca, in sfarsit, dupa 4 ani de procese, am castigat ! Dupa 2 amanari de pronuntare, vineri 17 aprilie 2015, instanta a hotarat ca Dinca va fi reintegrat in functie de catre IPJ Ilfov, cu plata tuturor drepturilor restante, incepand cu 05.09.2011.

Solutia definitiva a CAB ca ultima instanta o puteti lectura aici http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9300000000000539&id_inst=2

Toata ticalosenia si mizeria MAI si IPJ Ilfov, intrupate in consilierul juridic Ion Mihai ( poreclit si consilierul juridic "Ma opun!") nu au reusit sa impiedice facerea de dreptate.

Toate opozitiile acestui model de sluga absoluta care, in contra evidentei si principiului "Jus est ars boni et aequi" ( dreptul este arta binelui si a echitatii), s-a opus in nestire, in toate fazele procesului, urmand acesta , obedient, indicatiile pe care le primea necontenit, telefonic, de la un alt misterios slugoi, probabil din cadrul directiei juridice a MAI, nu ne-au impiedicat sa castigam.

Dupa patru ani de procese, as vrea sa pot spune ca am avut incredere in justitie si ca ni s-a facut dreptate. Ca sistemul de justitie este impecabil si ca judecatorii nostri sunt mai curati si mai impartiali si decat Dumnezeu.

Nu pot spune asta, pentru ca pe parcursul procesului, cei mai mari dusmani ai lui Dinca nu au fost reprezentantii MAI, ci judecatorii completelor de contencios administrativ care ne-au judecat. Patru ani acestia s-au sucit si rasucit si ne-au respins cu dispret orice solicitare, in conditiile in care abuzul IPJ Ilfov si nevinovatia lui Dinca erau evidente. Cautati pe Google " Bicu Vasile, judecator" (unul din membrii completului de recurs) si va veti forma singuri, o opinie cu privire la calitatea celor care ne-au judecat.

In opinia mea, am castigat, si pe langa noi alti zeci si poate sute de politisti ramasi necunoscuti, cu exceptia de neconstitutionalitate admisa prin decizia CCR 392/2014 si cu reclamatia publica ( publicata de evz.ro) facuta catre Comisia Europeana, ambasada SUA, massmedia, etc., impotriva unor judecatori de contencios care o luasera rau pe aratura, refuzand sa aplice decizia CCR 392, in procesele deschise de politisti pentru contestarea unor sanctiuni disciplinare.

In incheiere, as vrea sa tineti minte numele de Dinca Emil Florin, agentul de politie din comuna Nuci cu care am facut istorie, schimband legea 360/2002 dupa 13 ani de refuz al MAI de a face orice schimbari in aceasta lege pocita.

Omul cu care discutam la telefon despre exceptia de neconstitutionalitate, cand era pe camp, culegand porumbul, merita respectul tuturora pentru ca a suferit, in tacere si in saracie crunta, 4 ani ( impreuna cu sotia sa si doua fetite superbe, campioane la gimnastica) fara sa-si piarda vreodata spiritul, demnitatea, zambetul si increderea ca, intr-un final, i se va face dreptate.

Ma simt la randul meu onorat ca prietenul meu, Dinca Emil Florin, a avut incredere in mine, lasandu-si destinul in mainile mele si ale SPR Diamantul.

Le multumesc si prietenilor mei Serbanescu, Cioca si Matei, pentru sprijinul lor si pentru rabdarea pentru care au avut-o fata de mine, in toti acesti 4 ani, in care am umplut nenumarate dosare, in rafturile sindicatului, cu cazul "Dinca".

Si totul e bine, cand se termina cu bine!

Emil Pascut
SPR DiamantulComments: 0 | posted by webmaster in Misc on 19 April 2015 : 10:54 email to someone Afisare pentru Imprimare


Dute la Pagina   <<        >>  
 
Site optimizat pentru Mozilla Firefox .
Contact
office@sprdiamantul.ro & webmaster@sprdiamantul.ro
Aceste informatii nu pot fi reproduse, republicate sau copiate pe alte pagini sau site-uri.
Copyright 2007 © SPR DIAMANTUL toate drepturile rezervate .