Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
 

Mereu aproape de tine!

Informare cu privire la sedinta din 02.04.2014, Minister-organizatii sindicale

Informare cu privire la sedinta din 02.04.2014, Minister-organizatii sindicale

In data de 02.04.2014, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, presedintele SPR Diamantul, dl Emil PASCUT, a participat la intalnirea saptamanala organizata cu organizatiile sindicale, de catre conducerea ministerului, cu scopul principal de a se finaliza elaborarea noului proiect de lege privind Statutul Politistului.

Lucrarile acestei comisii au fost conduse de catre chestorul principal de politie Florea Oprea, subsecretar de Stat, iar din partea ministerului au mai participat reprezentantii directiilor generale din minister.

In sedinta s-au amanat discutiile pe marginea proiectului de statut, dar s-au dezbatut aspecte legate de modificarea urmatoarelor ordine :

•OMAI nr. 136/2004 (decontare transport 7.5 l/100 km)
• OMAI nr. 577/2008 (programul de lucru al politistilor )
•OMAI nr. 665/2008 (privind acordarea gradelor profesionale si avansarile)

Cu privire la modificarea OMAI nr. 136/2004, dl Stelica Dragulin, directorul D.G.F. a declarat ca in cel mai scurt timp va prezenta forma finala a acestui proiect, deoarece in prezent asteapta si punctul de vedere al structurilor similare din alte ministere.

Referitor la programul de lucru, s-au adus critici privind nerespectarea zilelor de repaus saptamanal de catre unitatile de politie, desi regula celor 2 weekenduri lunare este prevazuta atat in legea 360/2002 (" Dacă interesele serviciului o impun, acordarea zilelor de odihnă săptămânale ce se cuvin poliţistului poate fi amânată, în mod excepţional, cel mult de două ori într-o lună") cat si Acordul semnat cu organizatiile sindicale.

Au fost reluate discutiile pentru modificarea OMAI nr. 665/2008, in sensul ca avansarile inainte de termen sa poata fi acordate si in cazul politistilor care au obtinut calificativul de „Bine”.

Au existat discutii in contradictoriu cu privire la proba " interviului", proba esentiala unde se poate frauda un concurs. In timp ce presedintele SPR Diamantul a militat pentru modificarea ordinului in sensul de a se recunoaste dreptul politistului de a contesta si rezultatul probei de interviu, in rand cu celelalte probe de concurs (de ex. testul scris), reprezentantii MAI si-au pastrat pozitia de respingere a dreptului politistului de a contesta rezultatul probei cu interviul.

S-a cazut de acord, in schimb, pentru modificari ale normei in sensul ca posturile vacante si anunturile de concursuri sa se faca publice si pentru a se numi, ca sef al comisiei de concurs/examen, seful direct al structurii unde se gaseste postul vacant.

Cu stima,
Dinca Emil Florin

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 03 April 2014 : 10:00 email to someone Afisare pentru Imprimare


DGPMB recunoaste ca Instructajul agentilor care lucreaza in schimburi se face in interiorul programului de lucru

DGPMB recunoaste ca instructajul agentilor care lucreaza in schimburi, se face in interiorul programului de lucru

Cititi pe link, raspunsul adresat de catre DGPMB catre SPR Diamantul, intr-o cauza privind Politia Metrou.

http://www.scribd.com/doc/211174248/DGPMB-recunoaste-ca-Instructajul-agentilor-se-face-in-interiorul-programului-de-lucru


Cu stima,
Daniel Poenaru,
Vicepresedinte org DGPMB


Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 07 March 2014 : 10:52 email to someone Afisare pentru Imprimare


Anunt cu privire la inceperea cercetarii disciplinare in cazul unui sef de birou OP care a obligat un agent de politie sa faca " fortare de tura"

La sesizarea SPR Diamantul, conducerea DGPMB dispus cercetarea disciplinara a sefului de birou OP din cadrul Sectiei 25 Politie, Percea Stefan, pentru obligarea unui agent de politie, membru al sindicatului, sa faca " fortare de tura".


Vedeti aici : http://www.scribd.com/doc/209959478/Info-Cercetare-Disciplinara-Percea-Stefan adresa prin care DGPMB ne informeaza cu privire la inceperea cercetarii disciplinare impotriva sefului de birou.

Solicitam membrilor nostri sa ne sesizeze cu curaj, in scris, in masura in care sunt obligati abuziv, sa faca "fortare de tura".
Va asiguram ca SPR DIAMANTUL va face imediat toate demersurile pentru pedepsirea celor vinovati.

Daca va alegeti " Tacerea mieilor", nu faceti decat sa incurajati abuzurile si sa suportati si consecintele negative ce apar inevitabil, daca alegeti atitudinea de "miel". Noua ne-a placut " 300". ( http://www.youtube.com/watch?v=D0xSqLrG-ow

Cu stima,

Matei Lucian
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 01 March 2014 : 14:55 email to someone Afisare pentru Imprimare


Veste buna cu privire la banii de haine

Veste buna cu privire la banii de haine


De la Directia Generala Financiara din MAI, am primit vestea buna ca, intre data platii salariului si sfarsitul lunii februarie, se va achita transa a doua ( finala) din banii de echipament, datorati pentru 2013.


Cu stima,

Dan Poenaru
Vicepresedinte org. DGPMB
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 06 February 2014 : 13:52 email to someone Afisare pentru Imprimare


DISCRIMINARE LA POLITIA METROU

Nr sindicat .1450 din 28.01.2014 Nr de inreg. MAI:32.635/SRP/29.01.2014

Catre
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI

In atentia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

Subscrisa Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul", persoana juridica cu personalitate legal dobândita conform sentintei civile nr. 22(PJ)/23.11.2006 , pronuntata în dosarul nr. 15033/302/2006 al Judecatoriei sectorului 5, cu sediul in Bucuresti, str. Corbita nr. 39, sector 5, CIF 19544011, prin reprezentant legal, presedinte Emil PĂSCUȚ,

Cu domiciliul ales pentru comunicarea raspunsului dvs. in Bucuresti, strada Ienachita Vacarescu nr.17A, sector 4,

Prin prezenta, va inaintam sesizarea membrului nostru de sindicat, dl BUCUR Silvian, agent de politie in cadrul Serviciului de Politie Metrou Bucuresti,

Si va solicitam urmatoarele:

1) Sa cercetati si sa trageti la raspundere disciplinara pe seful Serviciului de Politie Metrou, pentru incalcarea continuata a programului de munca al subordonatilor, prin obligarea acestora sa inceapa programul de munca cu 30 minute mai devreme de momentul oficial al inceperii programului de munca, in vederea efectuarii instructajului. Din punctul nostru de vedere, instructajul este o activitate de munca si care trebuie desfasurata in timpul programului de munca de 8 ore, si nu in afara acestuia;

2) Sa cercetati si sa trageti la raspundere disciplinara pe Seful Serviciului Metrou, pentru omisiunea de a inscrie in situatia centralizatatoare privind orele de munca prestate peste durata normala a programului de munca, cele 30 minute zilnice de intructaj, care se efectueaza zilnic, suplimentar, in afara programului regulat de munca. Va invederam ca la 20 zile lucratoare , 30 min x 20= 10 ore de munca, deci mai mult decat o zi lucratoare de 8 ore.

3) Sa cercetati si sa trageti la raspundere disciplinara pe Seful Politiei Metrou pentru tratamentul discriminatoriu la care il supune pe membrul nostru de sindicat, agentul de politie Bucur Silvian, care timp de trei luni consecutive, asa cum rezulta din plangerea acestuia, a fost obligat abuziv, sa lucreze doar schimbul II.

Din informatiile noastre, seful Politiei Metrou are o opinie originala potrivit careia au drept sa lucreze in schimbul 1, doar politistii casatoriti si politistii femei, politistii necasatoriti fiind obligati de respectivul sa lucreze doar in schimbul II.


Cu stima,

EMIL PASCUT
Presedinte SPR DIAMANTUL

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 29 January 2014 : 13:11 email to someone Afisare pentru Imprimare


Din nou, seful de birou OP de la Sectia 25 Politie, isi calca in picioare subordonatii. Cat va mai fi protejat acest individ, de catre conducerea DGPMB?

Din nou, seful de birou OP de la Sectia 25 Politie, Percea Stefan, isi calca in picioare subordonatii.
Cat va mai fi protejat acest individ, de catre conducerea DGPMB?Nr.1448 din 28.01.2014

Catre
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE

Si catre
DIRECTIA GENERALA DE POLITIE
A MUNICIPIULUI BUCURESTI


Subscrisa Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul", persoana juridica cu personalitate legal dobândita conform sentintei civile nr. 22(PJ)/23.11.2006 , pronuntata în dosarul nr. 15033/302/2006 al Judecatoriei sectorului 5, cu sediul in Bucuresti, str. Corbita nr. 39, sector 5, CIF 19544011, prin reprezentant legal, presedinte Emil PĂSCUȚ,

Cu domiciliul ales pentru comunicarea raspunsului dvs. in Bucuresti, strada Ienachita Vacarescu nr.17A, sector 4,

Reprezentand in baza art. 28 din Legea 62/2011 a dialogului social, pe membrul nostru de sindicat, dl. V.L.M., agent de politie la DGPMB- Politia sectorului 6- sectia 25 Politie - Biroul de Ordine Publica,

Va solicitam urmatoarele:

Sa cercetati si sa trageti la raspundere disciplinara pe functionarii de conducere din cadrul Sectiei 25 care l-au obligat pe dl agent VLM sa presteze munca in data de 31.12.2013, in intervalul 15.00- 23.00 ( schimbul I) si imediat, in data de 01.01.2014, in intervalul orar 06.00-14.00 ( schimbul I), cu consecinta ca membrul nostru a beneficiat doar de 7 ore libere intre schimburi, si cu consecinta ca i s-a incalcat, membrului nostru de sindicat, dreptul la repaus zilnic intre schimburi, prevazut de art.135 Codul Muncii si de art.14 alin 3 din Ordinul MAI 577/2008 (" Între două zile de muncă, timpul de repaus acordat poliţistului nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.").

Avand in vedere ca au existat, in trecutul recent, mai multe sesizari motivate ale sindicatului, cu privire la abateri disciplinare savarsite de catre seful de birou OP din cadrul Sectiei 25 politie, dl Percea Stefan, sesizari care, de fiecare data, au fost respinse, fara o motivare convingatoare, de catre Serviciul Control Intern in complicitate cu conducerea DGPMB, consideram ca exista la DGPMB ( cel putin la Serviciul Control Intern) un mediu lipsit de impartialitate care impiedica cercetarea si tragerea la raspundere disciplinara in mod obiectiv, a sefului de birou Percea Stefan, chiar si in situatiile in care, incalcarea legii, de catre acest individ apare ca fiind evidenta, cum este si cazul de fata.

Intrucat atitudinea DGPMB de favorizare a numitului Percea, nu face decat sa-l incurajeze pe respectivul sa comita in continuare abuzuri asupra subordonatilor sai, cunoscand acesta ca mereu va fi protejat de catre superiorii sai, solicitam ca ancheta disciplinara sa fie efectuata de catre organul superior, IGPR.

Atasam scanata in format pdf, petitia dlui VLM catre sindicat, care valoreaza imputernicire conform art. 28 din Legea 62/2011.

Cu stima,
EMIL PASCUT
Presedinte SPR DIAMANTULComments: 0 | posted by webmaster in Misc on 28 January 2014 : 11:38 email to someone Afisare pentru Imprimare


Dute la Pagina   <<        >>  
 
Site optimizat pentru Mozilla Firefox .
Contact
office@sprdiamantul.ro & webmaster@sprdiamantul.ro
Aceste informatii nu pot fi reproduse, republicate sau copiate pe alte pagini sau site-uri.
Copyright 2007 © SPR DIAMANTUL toate drepturile rezervate .