Mereu aproape de tine!

Concurs AIRSOFT

Stimați colegi,


Avem plăcerea să vă anunțăm că pe data de 23.06.2012, la orele 09.30, la sala de sport a Facultății de Chimie, situată pe Șos. Panduri 92, Sector 5, sindicatul nostru organizează


CONCURS DE TIR DINAMIC
(airsoft)


Intrarea este liberă pentru toți membrii sindicatului iar armele, muniția, țintele sunt puse la dispoziție de organizator.
Vă așteptăm cu drag !


Pentru detalii contactați Lucian MATEI la tel . 0769.058.100

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 10 June 2012 : 22:24 email to someone Afisare pentru Imprimare


stire privind intalnirea sindicate - ministrul Ioan Rus

Stire privind intalnirea dintre sindicate si ministrul Ioan Rus, ce a avut loc vineri, 24 mai 2012


În data de 24 mai (vineri) a.c., la sediul M.A.I. a avut loc o prima întâlnire informală între liderii sindicatelor Diamantul, SNPPC, PROLEX, SNAP, SED LEX şi ministrul administraţiei şi internelor Ioan Rus. Organizatia noastra a fost reprezentata la intalnire prin vicepresedintii Matei Lucian si Marin Serbanescu.

Din partea MAI au participat, pe langa ministrul Ioan RUS, domnii Ion-Nicolae Căbulea, secretar de stat şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ion Stoica, secretar general al MAI, şefi ai Direcţiilor centrale din minister, inspectorul general al Poliţiei Petre Tobă, adjunctul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Mihai Brătan.

În debutul discuţiilor, ministrul Ioan Rus a amintit promisiunile făcute de formaţiunea politica pe care o reprezintă, cu privire la aşteptările diferitelor categorii sociale, cum ar fi, in cazul salariatilor bugetari, reîntregirea salariilor şi achitarea unor drepturi restante dar a relevat si constrângerile pe care le intampina actualul guvern, care vor ingreuna pe termen scurt, indeplinirea promisiunilor USL:

- timpul scurt al mandatului şi decizia Parlamentului privind stabilirea datei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor generale;
- prevederile Legii bugetului de Stat care nu permit ca bugetul stabilit pentru anul 2012 să poată fi modificat. Rectificarea bugetară asteptata pentru luna iulie, în sensul suplimentarii consistente a bugetului MAI, este o aşteptare dar nu este şi o certitudine.
- cele două scrutine electorale, care vor presupune risipă de energie şi de atenţie;

In ceea ce priveste prioritatile pe termen scurt ale noului ministru, Ioan Rus a declarat ca, citam: „Până pe 10 iunie avem ca principală prioritate organizarea alegerilor locale, apoi ne vom apleca pe analizele care trebuie făcute în sistem”.

Ministrul s-a angajat ca, în 2012, să rezolve următoarele probleme puse în discuţie de sindicate:

- Achitarea în totalitate, până la sfârşitul lunii iulie, a contravalorii drepturilor de echipament pentru 2011;
- Angajarea Promoţiei 2011 de poliţişti de frontieră;
- Angajarea Promoţiei 2012, până la sfârşitul acestui an.
Pentru acest lucru, ministrul Ioan Rus a declarat că se va obţine o suplimentare a bugetului MAI, pentru 2800 indicatori, care se va „amortiza” până în 2015, când prin pensionări, domnia sa estimează că se va ajunge la finanţarea acoperitoare pentru actualul număr de posturi din MAI;

De asemenea, ministrul Rus a precizat urmatoarele:

- Salariile, începând cu luna iunie, vor creşte cu 8 %;
- anul acesta nu pot fi obţinute fonduri suplimentare pentru partea logistică. „Un popor are atâta ordine publică câtă poate plăti! "
-"În funcţie de câţi bani avem, vom stabili priorităţile. Dar, vă rog, să transmiteţi oamenilor că şi eu doresc să avem, în acest minister ordine, disciplină şi reguli. În acest sens, prioritar este să existe un Ghid al carierei, clar, pentru fiecare lucrător”.

Concluzia noastra:

Suntem foarte rezervati in asteptarile noastre cu privire la noul ministru. Preocuparea sa principala vor fi alegerile si mai putin problemele personalului MAI. Ioan RUS nu pare sa aiba nici planuri de reforma, o dovada clara in acest sens fiind si figurile vechi (prietenii PSD), reactivate in functii de conducere (Cabulea, Toba, etc), odata cu inscaunarea noului ministru. Ioan Rus deja ne da semne ca va perpetua situatiile aberante existente in minister, exprimandu-si recent in mass media, intentia de a o incadra pe gimnasta Catalina Ponor, pe o functie de ofiter de politie. Deci in loc sa foloseasca banii stransi de la contribuabili pentru a li se asigura ordinea publica, ministrul Ion Rus ii deturneaza cu nonsalanta catre plata salariului unei gimnaste, care va asigura ordinea publica facand podul si flick-flack-uri. Intradevar, domnule ministru, cati agenti pot sa faca "podul"? Chiar credeti ca infractorii isi vor abandona meseria si se vor apuca de munca cinstita, acu ca ne-ati adus-o "backup" si pe Catalina Ponor? Adica avem promotii de absolventi specializati pe care nu-i puteti incadra si ocupati o functie de politie cu o gimnasta? De ce oare nu ati decis sa incadrati pe functia asta vacanta, de politie, macar unul dintre absolventii scolilor de politie, care moare de foame asteptand sa fie incadrat?

Si uite asa incepem noi sa ne temem ca nu vom avea in fruntea ministerului decat o alta Marie, cu aceeasi palarie, si ca, la sfarsitul mandatului lui Ioan Rus, singura diferenta dintre acesta si predecesorul sau va ramane ca Ioan Rus a fost superior lui Traian Igas, in ceea ce priveste stapanirea gramaticii limbii romane.

Cu stima,
Emil PASCUT
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 26 May 2012 : 15:49 email to someone Afisare pentru Imprimare


Petitie pentru modificarea art.28 din Legea 360/2002

NR.2304/PE/23.04.2012

Catre
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR


Avand in vedere atributiile dvs. in ceea ce priveste initierea unor proiecte de acte normative, potrivit art.3 din OUG 30/2007,

In interesul membrilor nostri si in interesul public,

Va solicitam cu respect sa initiati un proiect legislativ de modificare a prevederilor discriminatorii ale art.28 (1) lit.o) din Legea 360/2002 privind statutul politistului, luand in considerare si argumentele noastre de mai jos:

Din punctul nostru de vedere, art.28(1) lit.o) din lege, potrivit caruia, in formula actuala, politistul are dreptul la, citam:

"suportarea de către unitate a sumelor necesare asigurării asistenţei juridice a poliţistului, pentru fapte săvârşite de acesta în exercitarea, potrivit legii, a atribuţiilor de serviciu, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative",

are un caracter vadit discriminatoriu intrucat nu ofera acelasi drept si politistilor care, in cursul exercitarii profesiei, cad victime ale unor agresiuni si au nevoie de asistenta juridica in cadrul proceselor penale in care dobandesc calitate de parte vatamata respectiv parte civila.
Este greu de gasit o ratiune pentru imprejurarea ca in prezent, statul ofera prin lege un mecanism de sprijin financiar pentru un politist care a comis, de exemplu, o fapta de coruptie si va fi condamnat de catre o instanta penala dar nu este oferit acelasi mecanism de sprijin si pentru politistul care, executandu-si onest si diligent atributiile in serviciul statului, cade victima unei agresiuni in urma caruia devine infirm.

Cu deosebita stima,

Emil PASCUT
Presedinte

Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 23 April 2012 : 14:44 email to someone Afisare pentru Imprimare


Actiuni pentru recuperarea drepturilor de echipament restante pentru 2011

Actiuni pentru recuperarea drepturilor de echipament

In interesul membrilor nostri, sindicatul a inceput sa sa formuleze si sa depuna la instantele de judecata actiuni pentru recuperarea drepturilor de echipament, restante pentru anul 2011, in procentul de 80% ramas neachitat, solicitandu-se si dobanda legala de la data introducerii cererii de chemare in judecata.
Prima actiune a fost introdusa in numele membrilor de sindicat din cadrul sectiei 26 Politie Bucuresti (doar cei 30 care i-au transmis colegului Mihai Postolache imputernicirile completate), fiind inregistrata la TMB sub nr. 13498/3/2012.
Pe masura ce se vor colecta si alte imputerniciri de catre liderii de organizatii locale ale sindicatului, vom introduce actiuni pentru toti membrii interesati, atat din Bucuresti cat si din teritoriu.
Rugam liderii de la sectii, care pana in prezent inca nu au intrat in posesia formularelor de imputerniciri, sa se prezinte la secretariatul sindicatului pentru a ridica formularele in numarul necesar.

Cu stima,
CIOCA DUMITRU


Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 23 April 2012 : 12:49 email to someone Afisare pentru Imprimare


COMUNICAT

Comunicat

Luni, 26.03.2012, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, s-a desfasurat o intalnire informala intre reprezentantii organizatiilor sindicale si domnul Petre Toba, noul secretar de stat al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica.
Obiectivul intalnirii , organizate la initiativa dlui Toba Petre, a constat in stabilirea unui prim contact cu reprezentantii sindicali si a unei modalitati de relationare pe viitor, intre noul secretar de stat si sindicate.
Pe scurt , in cadrul sedintei, Toba Petre a mentionat ca prioritatile noului ministru sunt: acordarea banilor pentru drepturile de echipament restante din 2011 catre politisti si incadrarea in regim de urgenta a celor 1800 de absolventi ai scolilor de politie, ofiteri si agenti, promotia 2011. Cu toate acestea secretarul de stat a evitat sa concretizeze cuantumul si termenele la care se vor acorda drepturile de echipament restante, ceea ce ne indreptateste sa suspectam ca atat ministrul cat si secretarul sau de stat nu fac deocamdata decat promisiuni cu iz politicianist, de mandat nou, fara o acoperire solida.
Sindicatul Diamantul, prin vocea subsemnatului, a reclamat lipsa de vointa a unor conducatori de unitati din Politia Romana si in special a unor sefi de sectoare din Bucuresti, de a nu respecta prevederile acordului juridic incheiat recent intre sindicate si MAI, opozabile de altfel tuturor unitatilor MAI. Secretarul de stat s-a exprimat in sensul ca daca vor exista incalcari ale acordului de catre sefii de unitati, se va proceda la tragerea la raspundere disciplinara a acestora.
Tot subsemnatul a reclamat, in asentimentul general, efectul nociv al unor declaratii facute de catre ministrul Berca dupa evenimentul de la Perla, declaratii cu tenta generala, care au permis unor reprezentanti ai presei si opiniei publice sa manipuleze opinia publica, insinuand ca multi politisti ar avea probleme psihologice, afectand negativ imaginea Politiei Romane.

Cioca Dumitru
Secretar General si Presedinte al organizatiei Ilfov
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 27 March 2012 : 11:05 email to someone Afisare pentru Imprimare


Intalnire cu noul secretar de stat Toba Petre

Intalnire cu noul secretar de stat Toba Petre


Urmare a invitatiei ce ne-a fost adresata, luni, 26 Martie, la orele 10.00, domnii Emil Pascut, Marin Serbanescu si Cioca Dumitru vor participa, din partea sindicatului nostru, la o prima intalnire cu noul secretar de stat, domnul Toba Petre.Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 24 March 2012 : 12:04 email to someone Afisare pentru Imprimare


Dute la Pagina   <<        >>  
 
Site optimizat pentru Mozilla Firefox .
Contact
office@sprdiamantul.ro & webmaster@sprdiamantul.ro
Aceste informatii nu pot fi reproduse, republicate sau copiate pe alte pagini sau site-uri.
Copyright 2007 © SPR DIAMANTUL toate drepturile rezervate .